- رشته مدیریت بازرگانی چیست؟
- رشته مدیریت بازرگانی پیام نور چند واحد دارد؟
- آینده رشته مدیریت بازرگانی پیام نور از لحاظ شغلی چهطور است؟
- رشته مدیریت بازرگانی پیام نور در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری چه گرایشهایی دارد؟
- آیا رشته مدیریت بازرگانی پیام نور سخت است؟
- برای ورود به رشته مدیریت بازرگانی پیام نور چه کاری باید انجام دهیم؟
رشته مدیریت بازرگانی یکی از رشتههایی است که با هدف تربیت مدیران جهت بهینه سازی اهداف تجاری ساخته شده است. اگر شما هم جزو متقاضیان این رشته هستید حتما میخواهید بدانید که رشته مدیریت بازرگانی پیام نور چند واحد است؟ چه آیندهای دارد؟ از چه طریقی میتوانیم وارد این رشته شویم؟ بازار کار آن چهگونه است؟ با توجه به افزایش اهمیت امور بازرگانی در تمام ابعاد جامعه، رشته مدیریت بازرگانی نیز متقاضیان بسیاری پیدا کرده است. ولی شاید برخی ندانند که این رشته چه مزایا و چه چالشهایی دارد؟ تا چه اندازه باید برای پشت سر گذاشتن دروس آن تلاش کرد؟ اصلا رشته مدیریت بازرگانی چه رشتهای است؟
ما در این مقاله سعی کردهایم تمام جزئیات رشته مدیریت بازرگانی را برای شمایی که قصد تحصیل در آن را دارید معرفی کنیم. در مورد شرایط ثبت نام، آینده شغلی، تعداد واحدهایی که باید بگذرانید، درجه سختی و آسانی و خلاصه همه چیز درباره رشته مدیریت بازرگانی را برایتان شرح دادهایم.
رشته مدیریت بازرگانی چیست؟
مدیریت بازرگانی یک رشته حرفهای است که گستردگی وسیعی در حوزههای مختلف دارد. مدیران بازرگانی بر روی مدیریت و سازماندهی منابع یک کسب و کار بهجهت دستیابی موثر و مقرون بهصرفه به اهداف تجاری آن، تمرکز میکنند. در رشته مدیریت بازرگانی به جوانب متنوعی از جمله برنامهریزی، سازماندهی، مدیریت نیروی کار و کنترل بودجه مبادی تجاری پرداخته میشود.
یک مدیر بازرگانی با تسلطی که بر روی برنامهریزی استراتژی، منابع انسانی، سرپرستی، بازاریابی و از همه مهمتر میزان تسلطی که به مدیریت منابع مالی دارد، قادر است در شاخه مختلف و در صنایع متعددی مشغول به کار شود. یعنی در واقع با توجه به گستردگی مشاغل مربوط به شاخه مدیریت بازرگانی میتوان گفت تقریبا در هر صنعتی مورد نیاز است و گاهی حتی پس از مدیر کل، مدیر اصلی مجموعه نیز شناخته میشود.
افرادی که از لحاظ شخصیتی دارای تفکر تحلیلی بوده و بهدنبال یافتن حل مسائل باشند شانس موفقیت بیشتری در رشته مدیریت بازرگانی خواهند داشت. ذهن خلاق و تمایل شدید نسبت به توجه به جزئیات نیز برای موفقیت در این حرفه، بسیار اهمیت دارد؛ دلیلش این است که مدیر بازرگانی هم باید با مشکل غیر قابل پیشبینی کنار بیاید هم بتوانند بودجه را مدیریت کند.
اگر برایتان سوال است که چه کسانی میتوانند به رشته مدیریت بازرگانی پیام نور بروند؟ باید بگوییم که داشتن روحیه کارآفرینی، روابط اجتماعی بالا، استحکام شخصیت و وفقپذیری با شرایط، لازمه یک مدیر بازرگانی است. در واقع زیبایی مدیریت بازرگانی در همین وفقپیداکردنها است؛ چون به این ترتیب، میتوانند بستری را بهوجود بیاورند که توانمندیها و علایق دیگر پرسنل مجموعه نیز بهدرستی شکوفا شود.
رشته مدیریت بازرگانی پیام نور چند واحد دارد؟
تعداد واحدهایی که در رشته مدیریت بازرگانی پیام نور میبایست پشت سر بگذارید مجموعا ۱۳۸ واحد است که به شکل زیر تقسیمبندی میشوند:
- ۲۲ واحد عمومی
- ۷۳ واحد تخصصی
- ۳۸ واحد پایه
- ۵ واحد اختیاری
واحدهای اختیاری در واقع دروسی هستند که باید از بین درسهای لیست اختیاری، انتخابشان کنید. اگر میخواهید جزئیات بیشتری در رابطه با تعداد واحدهای رشته مدیریت بازرگانی و نوعشان بدانید به فایل پیدیاف چارت رشته مدیریت بازرگانی پیام نور مراجعه کنید.
آینده رشته مدیریت بازرگانی پیام نور از لحاظ شغلی چهطور است؟
اگر میخواهید پیرامون آینده رشته مدیریت بازرگانی بدانید باید بگوییم که هیچ صنعتی نیست که برای موفقیت در حوزه خود، به مدیر بازرگانی احتیاج نداشته باشد. دلیلش این که مدیریت اجزای مختلف یک سازمان مثل بخش بودجهبندی، تامین منابع، بازاریابی و… کار پیچیدهای است که فقط از عهده یک فرد خبره برمیآید.
خصوصا شرکتهایی که کسبوکار بزرگ هستند و گستردگی فعالیتشان بالا است حتما باید از یک یا چند نیروی مدیر بازرگانی بهره ببرند تا شرایط اقتصادی سازمانشان و میزان هماهنگی منابع انسانی خود را همواره پایدار نگاه دارند. این یعنی اگر بتوانید تحصیلات خود در رشته مدیریت بازرگانی پیام نور را با موفقیت پشت سر بگذارید فرصتهای شغلی متعددی پیش روی شما خواهد بود. خصوصا اگر بخواهید تا مقطع کارشناسی ارشد و دکتری هم پیش بروید که خیلی بهتر هم خواهد بود. فرقی نمیکند که فردی برونگرایی باشید که به تعامل با انسانها علاقه دارد یا فردی درونگرا باشید که در تحلیل جزئیات خبره است، در دو هر صورت میتوانید وارد رشته مدیریت بازرگانی شوید و به موفقیت برسید.
رشته مدیریت بازرگانی پیام نور در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری چه گرایشهایی دارد؟
در مجموع ۶ گرایش کارشناسی در رشته مدیریت بازرگانی پیام نور داریم که عبارتند از:
۱. گرایش مدیریت استراتژیک
۲. گرایش تجارت الکترونیکی
۳. گرایش بازرگانی داخلی
۴. گرایش بازرگانی بینالمللی
۵. گرایش کارآفرینی
۶. گرایش بازاریابی
این تعدد گرایش در مقطع کارشناسی ارشد نشاندهنده درجه اهمیت رشته مدیریت بازرگانی در بازار کار است و تاکید بر این نکته است که دیگر نمیتوان نقش مدیر بازرگانی را نادیده گرفت.
همچنین باید اشاره کنیم که دانشگاه پیام نور در رشته مدیریت بازرگانی در مقطع دکتری نیز در گرایشهای زیر دانشجو میپذیرد:
- مدیریت بازاریابی
- مدیریت سیاستگذاری بازرگانی
- رفتار سازمانی و مدیریت منابع انسانی
آیا رشته مدیریت بازرگانی پیام نور سخت است؟
اگر به دروس پایه مثل ریاضی و فیزیک علاقه ندارید خبر خوب برای شما این است که در چارت دروس رشته مدیریت بازرگانی پیام نور اصلا خبری از درس فیزیک نیست و در طول دوره کارشناسی، فقط ۲ درس ریاضی و آمار خواهید داشت. باقی دروس اختصاصی اما درسهای مدیریتی و اصولی هستند که شاکله اصلی این رشته را در تشکیل میدهند.
درسهایی مثل مدیریت رفتار سازمانی، حسابداری صنعتی، بازرگانی بینالمللی، روابط کار در سازمان از جمله دروس مهمی هستند که در این رشته با آنها سر و کار خواهید داشت. در کل، اگر مطالب مربوط به سازماندهی و مدیریت را میپسندید و با روحیهتان سازگار است، دشواری خاصی برای تحصیل در رشته مدیریت بازرگانی نخواهید داشت.
تازه میبایست این نکته را هم بدانید که امتحانات پیام نور معمولا شبیه به سالهای گذشته هستند و سوالات پرتکراری از تمام دروس طراحی میشوند. یعنی اگر نمونه سوالات پیام نور در ادوار گذشته را بررسی کنید میتوانید از پس امتحانات خود برآیید. ما در پی ان یو اگزم تمام نمونه سوالات رشته مدیریت بازرگانی پیام نور را بهصورت رایگان جهت دانلود شما عزیزان در سایتمان قرار دادهایم.
همچنین دوره های آموزشی پیام نور هم از دیگر خدمات ما است که با شرکت در آنها میتوانید شب امتحان راحت بخوابید! چرا؟ چون این دورهها همگی فشرده و شب امتحانی هستند و با محوریت سوالات امتحانی گذشته ساخته شدهاند. چند مورد از دورههای اختصاصی رشته مدیریت بازرگانی سایت pnuexam عبارتند از:
ریاضیات و کاربرد آن در مدیریت پیام نور
- دوره اصول حسابداری ۱ پیام نور
- دوره اصول حسابداری ۲ پیام نور
- دوره تحقیق در عملیات ۱ پیام نور
- دوره اقتصاد خرد پیام نور
- دوره اقتصاد کلان پیام نور
برای ورود به رشته مدیریت بازرگانی پیام نور چه کاری باید انجام دهیم؟
اگر بخواهید وارد رشته مدیریت بازرگانی شوید نیاز است که ابتدا در کنکور سراسری ریاضی فیزیک یا انسانی شرکت کنید. پس از موفقیت (کسب رتبه حداقل ۲۰٬۰۰۰) در آزمون کنکور میتوانید پس از مراجعه به سایت سازمان سنجش و کلیک بر روی پنل پیام نور نسبت به ثبت نام اقدام نمایید.
در مجموع، کار سختی برای ورود به رشته مدیریت بازرگانی پیام نور پیش روی خود ندارید؛ صرفا کافی است موعد ثبت نام را فراموش نکنید. اگر میخواهید در سریعترین زمان ممکن از تمامی اخبار و اطلاعیههای دانشگاه پیام نور مطلع باشید پیشنهاد میکنیم عضو کانال شب امتحان پیام نور شوید تا دیگر هیچ خبر مهمی را از دست ندهید.
رشته مدیریت بازرگانی یک رشته محبوب با بازار کاری عالی است. این رشته جایگزین دیگری ندارد! این یعنی یک رشته اختصاصی و مستقل تلقی میشود. آنهایی که روحیه مدیریتی بالایی دارند، بهخوبی میتوانند به جزئیات دقت کنند، به امور مالی و منابع انسانی علاقهمند هستند و از رویایی با حل مشکلات نمیترسند افراد مناسبی برای ورود به رشته مدیریت بازرگانی به حساب میآیند.
گستردگی مدیریت بازرگانی بسیار وسیع است و بخشهای بازاریابی و مالی به حضور یک مدیر بازرگانی احتیاج دارند. شما پس از اتمام دوره تحصیلتان در این رشته میتوانید وارد مشاغل زیر شوید:
- مدیر مالی
- مدیر بازاریابی
- مدیر منابع انسانی
- مدیر فروش
- مدیر زنجیره تامین
- مدیر پروژه
- مشاور کسب و کار
- تحلیلگر کسب و کار
امکان تحصیل رشته مدیریت بازرگانی پیام نور در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری نیز امکانپذیر است و این یعنی دانشجویان قادر خواهند بود تا آخرین درجات آکادمی این رشته را در دانشگاه پیام نور بهدست بیاورند.
خوشحالیم که تا پایان مقاله همراه ما بودید. در آخر باید دوباره به این نکته اشاره کنیم که ما با ارائه دورههای آموزشی و همچنین خدمات دانلود رایگان نمونه سوالات پیام نور، یار و پشتیبان شما در مسیر موفقیت در این رشته خواهیم بود.