تفاوت دانشگاه آزاد و پیام نور

تفاوت دانشگاه آزاد و پیام نور تا حدودی زیاد است. مقایسه دانشگاه آزاد و پیام نور از راه‌های مختلفی باید مورد بررسی قرار بگیرد. هدف بسیاری از داوطلبان از بررسی این تفاوت‌ها این است که آیا دانشگاه پیام نور بهتر است یا دانشگاه آزاد؟ همچنین بسیاری از متقاضیانی که می‌خواهند در یکی از این دو دانشگاه ثبت نام کنند، لازم است بدانند که اعتبار مدرک پیام نور بیشتر است یا اعتبار مدرک دانشگاه آزاد؟

در پاسخ به این سؤال باید بگوییم هر دو مدرک معتبر هستند؛ اما باتوجه‌به شرایطی می‌تواند کمی نظرمان تغییر کند. هدف از مقایسه دانشگاه آزاد و پیام نور، تشخیص مزیت‌های این دو دانشگاه است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تفاوت‌های دانشگاه آزاد و پیام نور تا انتهای این مقاله از پی ان یو اگزم با ما همراه باشید.

The difference between Azad University and Payam Noor

تفاوت دانشگاه آزاد و پیام نور از جهات مختلف

قبل از انتخاب دانشگاه باید شرایط خودتان را بسنجید و هدفتان را از رفتن به دانشگاه مشخص کنید. انتخاب دانشگاه آزاد یا پیام نور فقط به شرایط خودتان بستگی دارد. در این قسمت از مقاله می‌خواهیم به بررسی‌ تفاوت‌های دانشگاه آزاد و پیام نور بپردازیم. این تفاوت‌ها عبارت‌اند از:

1. تفاوت دانشگاه آزاد و پیام نور در زمان و نحوه ثبت نام

امکان ثبت نام در ترم مهرماه و بهمن‌ماه در هر دو دانشگاه امکان‌پذیر است. یکی از تفاوت‌های دانشگاه آزاد و پیام نور در این است که دانشگاه آزاد در طول ترم فراخوانی مبنی بر حذف دانشجویان در رشته‌ها و واحدهای مختلف را ارائه می‌دهد. از دیگر تفاوت دانشگاه آزاد و پیام نور نحوه ثبت نام در سامانه است. ثبت نام دانشگاه آزاد در سامانه مخصوص خود دانشگاه و ثبت نام دانشگاه پیام نور در سازمان سنجش در سایت گلستان امکان‌پذیر است.

2. تفاوت در زمینه بار علمی

اصولاً اساتید دانشگاه آزاد از تجربه و مهارت بیشتری نسبت به اساتید دانشگاه پیام نور برخوردار هستند. دانشگاه پیام نور در اکثر مواقع اساتید دارای مدرک کارشناسی ارشد را استخدام می‌کند که سطح علمی خیلی بالا و تجربه لازم را ندارند. به همین دلیل سطح علمی و میزان بار علمی دانشگاه آزاد بیشتر از دانشگاه پیام نور است که این مورد تفاوت دانشگاه آزاد و پیام نور است. قدمت تأسیس دانشگاه آزاد بیشتر از پیام نور است. باید به نکته توجه کنید که کسب نمره در دانشگاه آزاد خیلی راحت‌تر از دانشگاه پیام نور است. زیرا امتحانات در دانشگاه پیام نور به طور هماهنگ و سراسری برگزار می‌شود.

تفاوت دانشگاه آزاد و پیام نور در مقطع پذیرش دانشجو

3. تفاوت دانشگاه آزاد و پیام نور در مقطع پذیرش دانشجو

امکان ثبت‌نام در مقاطع کاردانی پیوسته، کاردانی ناپیوسته، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاه آزاد وجود دارد. علاوه بر این، دانشجویان دانشگاه آزاد می‌توانند در کنکور کاردانی به کارشناسی در رشته دلخواه خود شرکت کنند. از طرفی دانشگاه پیام نور فقط در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می‌پذیرد. ظرفیت پذیرش   دانشجو در دانشگاه پیام نور در مقطع کارشناسی بیشتر از بقیه مقاطع است. ناگفته نماند ممکن است دانشگاه پیام نور در مقطع کارشناسی و دکتری بعضی از رشته‌ها دانشجو نپذیرد.

4. تفاوت دانشگاه آزاد و پیام نور نحوه تشکیل کلاس‌ها

کلاس‌های دانشگاه آزاد مانند دانشگاه‌های دولتی در طول ترم به‌صورت حضوری برگزار می‌شود؛ اما کلاس‌ها در دانشگاه پیام نور به‌صورت غیرحضوری و فقط در پایان هفته به‌صورت رفع اشکال برگزار می‌شود. نحوه درس‌خواندن در دانشگاه پیام نور به‌صورت خودخوان است. در کلاس‌های دانشگاه پیام نور ارتباط با اساتید و دیگر هم‌کلاسی‌ها تقریباً کم است. همچنین امکان یادگیری از استاد در کلاس درس مانند دانشگاه‌های آزاد و سراسری تا حدودی کم است.

5. تفاوت در رشته‌های ارائه دهنده

تفاوت دانشگاه آزاد و پیام نور در ارائه رشته‌های مختلف است. امکان‌پذیرش دانشجو در رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و پیراپزشکی بدون کنکور و با کنکور در دانشگاه‌ آزاد وجود دارد. دانشگاه پیام نور دارای رشته‌های تعیین شده نیست؛ به همین دلیل امکان ‌پذیرش دانشجو در رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی از طریق این دانشگاه امکان‌پذیر نیست. رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی در دانشگاه آزاد ارائه می‌شود؛ اما در دانشگاه پیام نور امکان انتخاب آنها و پذیرش دانشجو وجود ندارد.

6. تفاوت دانشگاه آزاد و پیام نور در محیط و امکانات دانشگاه

امکانات دانشگاه آزاد نسبت به دانشگاه پیام نور به دلیل تفاوت در شهریه بیشتر است. محیط و تعداد دانشکده‌های دانشگاه آزاد بسیار بیشتر از دانشگاه پیام نور است. دانشگاه پیام نور به چندین ساختمان محدود می‌شود؛ اما دانشگاه آزاد چندین دانشکده جداگانه برای رشته‌های هم گروه دارد.

7. تفاوت دانشگاه آزاد و پیام نور در شهریه

در مورد شهریه دانشگاه آزاد باید گفت که قطعاً شهریه دانشگاه آزاد نسبت به دانشگاه پیام نور بالاتر است. شهریه دانشگاه آزاد در رشته‌هایپرطرف‌دارر مانند رشته‌های پزشکی، پیراپزشکی و دندانپزشکی بسیار بالا است؛ اما شهریه دانشگاه پیام نور نسبت به دانشگاه آزاد مقرون‌به‌صرفه است و امکان پرداخت آن در چند قسط وجود دارد.

تفاوت دانشگاه آزاد و پیام نور

اعتبار مدرک پیام نور بیشتر است یا اعتبار مدرک دانشگاه آزاد؟

برای اکثر داوطلبان کنکور در زمان انتخاب رشته دانشگاهی این سؤال پیش می‌آید که اعتبار مدرک پیام نور بیشتر است یا دانشگاه آزاد؟ دانشگاه آزاد و پیام نور هر دو تحت نظارت وزارت علوم و تحقیقات هستند؛ بنابراین مدرک آن‌ها برای تمامی آزمون‌های استخدامی و یا هر امتحان دیگر معتبر است. اعتبار مدرک دانشگاهی دانشگاه آزاد با مدرک دانشگاه پیام نور در ایران یکسان است.

مدرک پیام نور برای مهاجرت

بسیاری از دانشجویان دانشگاه پیام نور با این سؤال مواجه هستند که آیا مدرک دانشگاه پیام نور برای مهاجرت معتبر است یا نه؟ تفاوت دانشگاه آزاد و پیام نور در میزان اعتبار مدرک این دو دانشگاه چقدر است؟ در پاسخ به نگرانی‌های دانشجویان دانشگاه پیام نور باید بگوییم که مدرک دانشگاه پیام نور مورد تأیید وزارت علوم و تحقیقات است و برای ادامه تحصیل و یا مهاجرت در خارج از کشور هیچ‌گونه مشکلی برای آن‌ها وجود ندارد.

باید بدانید که برای برخی از دانشگاه‌های خارج از کشور تنها رزومه علمی دانشجو و برای برخی دیگر تنها مدرک دانشگاهی دانشجو در دانشگاه‌های معتبر اهمیت دارد. مدرک دانشگاه پیام نور در بسیاری از کشورها مورد تأیید است حتی در برخی از دانشگاه‌های اروپایی و آمریکایی، البته بستگی به کشور موردنظر هم دارد. شرایط پذیرش دانشجویان دانشگاه پیام نور در دانشگاه‌های مالزی، هند، استرالیا و انگلستان نسبت به سایر کشورها آسان‌تر است.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم تفاوت دانشگاه آزاد و پیام نور را از جهات مختلف و در زمینه‌های متنوع مورد بررسی قرار دهیم. همان‌طور که گفته شد، اعتبار مدرک پیام نور و اعتبار مدرک دانشگاه آزاد یکسان است. در هر دو دانشگاه آزاد و پیام نور بدون کنکور دانشجو پذیرش می‌شود. متقاضیان برای هر دو دانشگاه بسیار زیاد هستند و شهریه هر ترم چه با آزمون و چه بدون آزمون در هر دو دانشگاه فرقی ندارد. ثبت‌نام دانشگاه آزاد و پیام نور، در هر دو ترم مهر و بهمن امکان‌پذیر است. درصورتی‌که با مطالعه این مقاله هنوز ابهاماتی در ذهن شما موجود باشد می‌توانید از کارشناسان و مشاوران ما در پی ان یو اگزم کمک بگیرید.

برای ارسال نظر لطفا ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.
شرایط دسترسی به دوره

1. برای حفاظت از حقوق ناشر، کلیه دوره‌ها در نرم‌افزار SpotPlayer منتشر می‌شود و به هیچ عنوان فایل دوره برای دانلود در اختیار کاربر قرار نمی‌گیرد. لایسنس SpotPlayer بعد از خرید دوره صادر شده و از طریق پنل کاربری در سایت در دسترس کاربر قرار می‌گیرد.

2. لایسنس صادر شده برای دوره(ها) فقط روی یک دستگاه قابل استفاده است. بنابراین دسترسی به دوره هم بر روی موبایل و هم بر روی لپتاپ امکان پذیر نیست. در صورت نیاز به دسترسی از دو دستگاه، کاربر باید دو بار دوره موردنظر را تهیه کنید.

3. در صورتی که دستگاهی که SpotPlayer روی آن نصب شده، دچار مشکل شود و این نرم‌افزار پاک شود، لایسنس مجدد صادر نخواهد شد.

4. درصورتی‌که تراکنش کاربر ناموفق باشد و وجهی از حساب کاربر کسر گردد، مبلغ کسر شده به‌صورت خودکار از طرف بانک مربوطه ظرف 72 ساعت مسترد خواهد شد.

5. درصورتی‌که کاربر در پرداخت اشتباهی انجام دهد، مانند آنکه یک محصول آموزشی‌ای را بیش از یک‌بار به سبد خرید اضافه نماید، باید درخواست خود را مبنی بر استرداد وجوه اضافی به پشتیبانی PNUEXAM اعلام دارد. از زمان اعلام کاربر به پشتیبانی PNUEXAM، وجوه مربوطه حداقل از 72 ساعت بعد و فقط به همان حسابی که خرید از آن انجام‌شده مسترد خواهد شد. در صورت بروز اشتباه در خریدهایی که به‌صورت کارت به کارت انجام می‌شود نیز همین حکم جاری است.

6. اگر براثر اشتباه سایت، محصولی موجود اعلام شده باشد درصورتی‌که موجودی آن صفر باشد، سایت این حق را دارد تا سفارش را باطل نماید.

تضمین کیفیت

چناچه کاربر بعد از تماشای بیش از 30% از محتوای دوره، با استناد به حداقل از یکی از موارد پنج گانه شرایط تضمین کیفیت که در ادامه ذکر شده از کیفیت دوره رضایت نداشته باشد، می‌تواند تا 24 ساعت بعد از خرید دوره، شارژ کامل مبلغ پرداخت شده در حساب کاربری یا ۷۰% مبلغ پرداخته شده به حساب بانکی را درخواست کند. در این صورت مجموعه موظف است درخواست عودت وجه را به یکی از دو شکل انتخاب شده کاربر، انجام دهد. مواردی که به کاربر اجازه درخواست عودت وجه را می‌دهد را به شرح زیر است: